Системи охоронної сигналізації Optex

www.optex.ua » Технології » Активні ІЧ-сповіщувачі » Серія Smartline
20. 04. 2024

АКТИВНІ ВУЛИЧНІ ІЧ-СПОВІЩУВАЧІ НА 4 ПРОМЕНІ НОВОГО ПОКОЛІННЯ

Серія SmartLine™ – нове покоління активних сповіщувачів для середніх та довгихдистанцій, які успадкували від попередніх моделей неперевершену якість роботи та були покращені за рахунок низки нових особливостей, що значно спрощують їх монтаж та налаштування.

В основі конструкції сповіщувачів лежить оптична система на основі високоточних асферичних лінз, яка утворює між приймачем та передавачем невидимий інфрачервоний бар'єр, що складається із двох пар променів (верхньої та нижньої). Сповіщувач формує тривожний сигнал при одночасному перериванні обох пар променів, що падають на фотоприймальний блок, якщо тривалість переривання перевищує запрограмований період.

 

  • Високоточна оптична система на 4 промені
  • Асферичні лінзи високої якості
  • Система погодної дискваліфікації
  • Регулювання часу переривання променів
  • Надійна робота при втраті 99% енергії променів
  • Захист від високовольтних розрядів 15кВ
  • Знижене енергоспоживання
  • Надійний всепогодний корпус (IP-65)
  • Покращена система налаштування
  • Абсолютний контроль якості та 5 років гарантії

 

Активні сповіщувачі OPTEX гарантують надійний захист на об'єкті навіть у найнесприятливіших погодних умовах, продовжуючи впевнено працювати при втраті 99% енергії променів за сильного туману, дощу або снігопаду.

 

======================================================================================================================================

 

ТЕХНОЛОГІЇ OPTEX

НЕПЕРЕВЕРШЕНА ЯКІСТЬ ДЕТЕКЦІЇ ЗА БУДЬ-ЯКИХ УМОВИХ ЕКСПЛУАТАЦІЇ

 

АСФЕРИЧНА ОПТИЧНА СИСТЕМА

У роботі активних ІЧ-сповіщувачів Optex серії Smart Line використовується високоточна оптична система на 4 промені на основі асферичних лінз, яка забезпечує максимальну точність фокусування ІЧ-енергії на фотоприймальний блок, неперевершену якість роботи сповіщувачів та захист від хибних спрацьовувань від дрібних тварин, птахів, рослинності чи зміни погодних умов.

 

НАЛАШТУВАННЯ ЧАСУ ПЕРЕРИВАННЯ ПРОМЕНІВ

Час переривання променів, який потрібен для генерації тривоги, можна налаштувати відповідно до індивідуальних особливостей об'єкта, що охороняється. Використання цих налаштувань дозволяє знизити ймовірність помилкових спрацьовувань, викликаних падаючим листям, навколишньою рослинністю, дрібними тваринами та птахами, які можуть опинитися в зоні дії сповіщувачів.

Налаштування слід виконувати ретельно, враховуючи усі особливості об'єкту.

Наприклад, при встановленні над парканом із перериванням 500 мс. сповіщувач дозволить виявити порушника, який намагається перелізти через паркан, і в той самий час сповіщувач не буде реагувати на об'єкти, що швидко рухаються (птахи або тварини). При використанні на відкритому просторі час переривання повинен бути нижче, інакше порушник, що рухається швидким кроком або бігом, може пройти через зону, що охороняється, непоміченим.

 

НАЛАШТУВАННЯ РІВНЯ ПОТУЖНОСТІ ІЧ-ВИПРОМІНЮВАННЯ (SL-QDP, SL-QDM)

Сповіщувачі мають перемикач* рівня потужності випромінювання (нормальний, низький, дуже низький рівень), залежно від конкретних умов установки, можна встановити нижчу потужність випромінювання.

*Для серії QDM: селектор рівня потужності є на передавачі та приймачі

Ця система може бути корисна в різних ситуаціях: для уникнення паразитного засвічення передавачем «не свого» приймача, для скорочення інтерференції при встановленні сповіщувача біля паркану/стіни, для захисту ділянки, яка значно менше номінальної дальності сповіщувача, а також, для більш точного налаштування приймача за домогою вольтметру.

 

ПОКРАЩЕНИЙ ЗАХИСТ ВІД ЗАСВІЧЕННЯ

Трирівнева система фільтрації забезпечує стабільну роботу в умовах засвічення від сонця або інших джерел світлових перешкод.

Спершу, сучасні матеріали та спеціальна конструкція корпусу сповіщувача максимально послаблює паразитний спектр. Потім фотоприймач відсікає сигнал, що знаходиться поза робочим ІЧ-діапазоном. І, на завершення, інтелектуальна система обробки сигналу виділяє модульований сигнал від передавача на фоні ІЧ-перешкод.

 

АВТОМАТИЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПІДСИЛЕННЯ

Система автоматичного регулювання підсилення рівня сигналу постійно відстежує зміни, що можуть бути спричинені зміною погодних умов. Якщо ж рівень сигналу впав до певного критичного рівня, система автоматично підлаштує його до необхідного для коректної роботи.

 

АКТИВНА ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА
ЗВОРОТНЬОГО ЗВ'ЯЗКУ(SL-QDM)

Сповіщувачі SL-200/350/650 QDM мають додатковий оптичний канал, що забезпечує зворотний зв'язок у парі приймач-передавач.

 

ІНТЕГРОВАНА СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ЮСТУВАННЯ

Система зворотнього зв'язку забезпечує абсолютний контроль точності юстування передавача та приймача.

 

АВТОМАТИЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПОТУЖНОСТІ ІЧ-ВИПРОМІНЮВАННЯ ПЕРЕДАВАЧА

Використовуючи зворотний оптичний канал, система автоматично оптимізує потужність випромінювання передавача залежно від конкретної ситуації. Коригування сигналу допомагає уникнути можливих помилкових спрацьовувань сповіщувачів при щільному тумані, дощі, під час снігопаду (рівень сигналу підвищується) або відбиття сигналу від розташованого поруч паркану (рівень знижується).

Також система знижує ризик тривог, які можуть бути спричинені сонячним світлом.

Рівень паразитного світлового фону значно підвищується при засвіченні приймача сонячним світлом при сході сонця. У цьому випадку потужність сигналу передавача автоматично підвищується, дозволяючи приймачеві чітко диференціювати його на фоні засвічення.

 

ЗАХИСТ ВІД ВИСОКОВОЛЬТНИХ РОЗРЯДІВ ДО 15кВ

Покращена система захисту від високовольтних розрядів – одна з головних переваг активних сповіщувачів Optex, які здатні витримати розряд до 15 кВ без жодних негативних наслідків для їхньої працездатності.

За результатами тестування рівень захисту відповідає стандарту IEC801-5.

 

НАДІЙНИЙ ВУЛИЧНИЙ КОРПУС

Корпус сповіщувачів зроблено із міцних матеріалів та має конструкцію, захищену від обмерзання, а також захищений від проникнення всередину вологи, пилу та дрібних комах.

 

Рівень захисту: IP-65

Діапазон робочих температур:
від – 35°С до + 55°С (з коробки),
від – 60°С до + 55°С (з додатковим нагрівальним елементом HU-3)

======================================================================================================================================

 

ПОКРАЩЕНА СИСТЕМА НАЛАШТУВАННЯ СПОВІЩУВАЧІВ

 

 

ВИДОШУКАЧ З 2-КРАТНИМ ОПТИЧНИМ ЗБІЛЬШЕННЯМ І ЯСКРАВИЙ КОЛІР ВНУТРІШНЬОЇ ЧАСТИНИ КОРПУСУ

Сповіщувачі обладнані видошукачем нового покоління з двократним оптичним збільшенням і мають яскравий колір внутрішньої частини корпусу, що легко розпізнається навіть при монтажу пари приймач-передавач на значній відстані один від одного, і значно полегшує їхнє візуальне налаштування та знижує ризик помилок під час експлуатації системи.

ЗРУЧНЕ НАСТРОЮВАННЯ КУТА І ФІКСАТОРИ ПОЛОЖЕННЯ ЛІНЗ

Для регулювання напрямку променів сповіщувача не знадобиться викрутка, тому що нова система позиціонування має зручний диск, який дозволяє виконувати точне налаштування за допомогою пальців. Спеціальні фіксатори дозволяють закріпити лінзи, щоб уникнути випадкового зміщення в процесі монтажних робіт та під час експлуатації.

 

СВІТЛОДІОДНА І ЗВУКОВА ІНДИКАЦІЯ ТОЧНОСТІ НАЛАШТУВАННЯ (SL-QDP, SL-QDM)

Для візуального відображення рівня сигналу (точності юстування) у сповіщувачах є 5 світлодіодів, кожен із яких має три градації яскравості, тим самим забезпечується індикація 15 рівнів потужності сигналу. Окрім світлодіодної індикації, точність юстування може бути додатково проконтрольована за звуковими сигналами сповіщувача.

 

АВТОМАТИЧНЕ НАЛАШТУВАННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРИЛАДУ BAU-4

Для точного налаштування на стороні приймача можна використовувати опціональний прилад BAU-4, який дозволяє автоматично налаштувати кут для отримання сигналу максимально високого рівня.

 

======================================================================================================================================

МОДЕЛЬНИЙ РЯД

Модель Метод детекції Дальність дії
Вибір опорної частоти променів
Активна система зворотного зв'язку Для бездротових систем
Для IP-систем
SL-200QN
активний ІЧ, 4 промені 60 м
SL-350QN активний ІЧ, 4 промені 100 м

SL-650QN активний ІЧ, 4 промені 200 м
SL-200QDP активний ІЧ, 4 промені 60 м 4 канали
SL-350QDP активний ІЧ, 4 промені 100 м 4 канали
SL-650QDP активний ІЧ, 4 промені 200 м 4 канали
SL-200QDM активний ІЧ, 4 промені 60 м 4 канали +
SL-350QDM активний ІЧ, 4 промені 100 м 4 канали +
SL-650QDM активний ІЧ, 4 промені 200 м 4 канали +
SL-350QNR активний ІЧ, 4 промені 100 м +
SL-350QFR активний ІЧ, 4 промені 100 м 4 канали +

 

======================================================================================================================================


SL-200/350/650 QN

Активні ІЧ-сповішувачі для середніх та довгих дистанцій

  • SL-200QN: відстань 60 м
  • SL-3500QN: відстань 100 м
  • SL-650QN: відстань 200 м

SL-200/350/650 QDP

Активні ІЧ-сповішувачі з вибором частоти променів

  • SL-200QDP: відстань 60 м
  • SL-3500QDP: відстань 100 м
  • SL-650QDP: відстань 200 м

SL-200/350/650 QDM

Активні ІЧ-сповішувачі із системою зворотного зв'язку

  • SL-200QDM: відстань 60 м
  • SL-3500QDM: відстань 100 м
  • SL-650QDM: відстань 200 м

SL-350QNR/ 350QFR

Активні ІЧ-сповішувачі для бездротових систем

  • SL-350QNR: відстань 100 м
  • SL-350QFR: відстань 100 м, вибір частоти променів

 

Огляд технологій та модельного ряду активних ІЧ-сповіщувачів серії SmartLine


Завантажити у форматі PDF

 

 

 

.